středa 25. ledna 2012

Bohnice 22.1.2012, kombat byl

Kdo pochyboval, pochyboval špatně. V neděli se nás na Bohnické skále sešlo celkem 10 a ve větru 12 m/s to bylo vskutku výživné. Jak psal Pert na diskuzi, je to již na hraně a lítání v takovém větru se samokřídlem je chvílemi boj, protože k tomuto větru se přidávají nárazy, které si s křídlem pohrávají. Bohnická skála je úžasné místo na svahové lítání, bohužel absence rozumného místa na přistání jej dos diskriminují. Prakticky my běžní lítači si tam troufneme jen se samokřídlem a Ti hodně zkušení si pak troufnou i s modely křehčí konstrukce, balzou počínaje, kompozity konče.

Tento krát se sešla bezvadná partička se samokřídly a pak pár kousků opravdových letadel. Lavočka, akrobatický větroň atd. Připravuji pro Vás video, tak si to snad užijete i vizuálně. Během litých kombatových bojů došlo i na jeden lidský zásah a až to vypadalo na pořádnou šlupku, Michal to snad ustál bez úhony. Pravda, od neděle jsem jej neviděl, tak netuším, zda nemá modřinu přes půl obličeje, ale i tohle je svahovému kombatu patří. Ne nadarmo měli někteří i přilby.

Jedna skupinka, která přijela později nám ukázala, jak se má na svah dorazit. Přijeli s plnou parádou a policejní eskortou. Cestou na skálu zabloudili a zajeli do oblasti lesoparku a tam si na ně strážci pořádku posvítili, nicméně, když pochopili, že jsou ztraceni (proč ta GPS zatraceně naviguje tak blbě :)) ), tak je do vedli až k nám.

Doufám, že se na skále potkáme brzo zas.

Žádné komentáře:

Okomentovat